Winkelmand

Back to top

De Therapeut

De Therapeut

In 2008 studeerde ik Cultureel Erfgoed / Museologie aan de Reinwardt Academie in Amsterdam. Tijdens dat jaar rees bij mij telkens de vraag  wat ik voor anderen kon betekenen wanneer ik mijn studie had gehaald. De studie paste niet bij me en ik ging op zoek naar iets anders.

Het nieuwe schooljaar startte ik met de studie Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden. Later besefte ik mij pas dat de studie een Antroposofische inslag had (ik heb op de Vrije School gezeten tijdens mijn middelbare schooljaren). Ik merkte dat de lessen zo goed aansloten bij mijn eigen ideeën en levenshouding, dat ik wist dat ik op de juiste plek terecht was gekomen. Ik heb de studie afgerond en heb nu mijn eigen praktijk.

Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan in het therapie geven aan kinderen op het speciaal en vrije basisonderwijs, maar ook op een reguliere basisschool en met mensen met dementie in de Antonius Hof, te Bussum. Nu wijd ik mij aan het geven van therapie aan mensen met uiteenlopende problemen. Ik wil mensen geven wat nodig is om het leven weer op te bouwen op een gezonde manier. Dit betekent de regie weer in eigen handen nemen op een zelfredzame manier. Naast het werk in de praktijk geef ik ambulante begeleiding aan kinderen met autisme.

Naast het geven van therapie, houd ik er van om creatief bezig te zijn. Ik houd van tekenen, schilderen, fotograferen en schrijven.

De natuur is een grote en vooral onuitputtelijke inspiratiebron. Van kinds af aan heb ik een sterke binding met dieren en de natuur. Ik haal mijn inspiratie naast de natuur ook uit boeken en films (mooie verhalen) en de kunst van anderen. Van deze inspiratiebronnen maak ik tijdens de therapie dankbaar gebruik.

Na- en Bijscholing

Ik ben als therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging de NVKToag (Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondbasis). Dat betekent dat ik aan bepaalde eisen moet voldoen. Hiervoor doe ik intervisie en na- en/of bijscholing. Dit betekent ook dat wanneer je therapie volgt en je een aanvullend pakket hebt bij de zorgverzekeraar je een gedeelte van de behandeling vergoed kan krijgen.

– Beeldend Kunstzinnig Therapeutische Methodieken – 2014
– Tasten naar Ik-Kracht, boetseren – December 2016
– Nachtmerries behandelen in de beeldende therapie – Juni 2017
– Herfstcongres -> Depressies – Oktober 2017
– Herfstcongres -> Diabetes – November 2018