Winkelmand

Back to top
Kunstzinning Therapeutisch lichtval

Kunstzinnige Therapie (beeldend)

Kunstzinnige therapie is een non-verbale en individueel gerichte therapie. Er worden opdrachten gegeven aan de hand van schilder- teken en boetseeropdrachten. Er wordt optimaal geprofiteerd van de technieken en materialen omdat deze gericht worden ingezet.

De kleuren en vormen hebben een bepaalde werking op de geest. Simpel gezegd; Rood is een heldere kleur, die op je af komt. Blauw is daarentegen veel rustiger. Wanneer je een blad helemaal rood schildert, heeft dat een ander effect dan wanneer je een blad blauw schildert.

Tijdens de kunstzinnige therapie worden de scheppende en zelfhelende vermogens die in ieder mens aanwezig zijn, aangesproken. De kunstzinnig therapeut werkt met de geest en het lichaam. De genezing start door het weer in balans brengen van het evenwicht tussen lichaam en geest. Zo worden niet de symptomen aangepakt, maar de oorzaak.

Zonder het werk uitgebreid te bespreken, kan de therapie op onbewust niveau een bijdrage leveren aan onder andere het verwerken van het verleden, meer inzicht krijgen in jezelf en het groeien van vertrouwen in je eigen capaciteiten voor de toekomst.

IMG_6927