Winkelmand

Back to top

Het Ondernemen tot nu toe III

Praktijk-L / Geen categorie  / Het Ondernemen tot nu toe III

Het Ondernemen tot nu toe III

Over heen- en weer geslingerd worden gesproken. Ondernemen is leuk, maar soms ook niet. De laatste paar weken zaten vol met goed nieuws en slecht nieuws dat elkaar in razend tempo opvolgde. Het begon met mijn inschrijving bij de beroepsvereniging de NVKToag (Nederlands Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op Antroposofische grondbasis). Ik had mij vorig jaar ingeschreven als starter en had begrepen dat mijn inschrijving drie jaar geldig zou zijn en dat ik dus ook drie jaar de tijd had om alle accreditatiepunten te behalen om een actief lid van de vereniging te kunnen blijven.

 

De punten bestaan uit het geven van 80 uur therapie, het hebben van 8 uur intervisie en 20 punten behalen voor bij- en nascholing. Het bleek achteraf gezien, nadat ik bericht had gekregen dat ik uitgeschreven zou worden, dat de startersregistratie drie jaar geldig was vanaf het moment dat je je diploma behaald heb, wat voor mij drie jaar geleden is. Paniek! Want als ik mijn inschrijving zou verliezen, zouden cliënten de therapie niet meer vergoedt krijgen door de zorgverzekering, omdat ik dan geen geregistreerde therapeut meer zou zijn.

 

Ik mail met de commissie. Gelukkig waren ze zo vriendelijk om begrip te tonen voor mijn situatie en kon ik afhankelijk van het punten dat ik al vergaard had, coulance of uitstel krijgen. Ze vonden dat ik al goed bezig was en heb uitstel gekregen tot het einde van het jaar. Dat gaat alsnog hard werken worden, maar in ieder geval heb ik nog enige ademruimte. Ik had weer hoop, in plaats van dat ik wanhoopte.

 

Het leek mij een goed idee om iets bij te gaan verdienen, aangezien en de huur van mijn huis en de huur van de praktijkruimte bij elkaar de hele bijstand opslokt. Via Jong & Baas en de jobhunter die daar werkzaam is, had ik een baan gevonden bij Randstad. Ik werken, lekker aan de slag, ik blij. Bleek dat alles wat ik verdiende uiteraard van de BBz afgaat. Ik had dus geen cent meer dan voordat ik ging werken. Toen stond ik voor de keuze om te blijven werken voor de ervaring, het contact met collega’s en de structuur of stoppen.

 

Ik besloot te stoppen en dat gaf nogal wat rumoer. Bij Randstad wilden ze graag dat ik bleef. Ze wilden mij ook meer laten werken, op verschillende afdelingen, enz. Maar ik wil genoeg tijd overhouden om te werken aan het uitbreiden van de praktijk. Bij Jong & Baas wilden ze graag dat ik de baan hield, zodat ik straks mezelf kan onderhouden en de BBz niet meer nodig heb. Maar de BBz is een fijne ondersteuning voor als ik geld tekort kom, het is een goed vangnet. Als ik bij Randstad de proefperiode niet door zou komen, stond ik weer met lege handen. Uiteindelijk heb ik besloten om twee dagen bij Randstad te blijven werken en de BBz te behouden.

 

Maandag belde er opeens iemand op die geïnteresseerd was in kunstzinnige therapie. Het bleek een potentiële cliënt te zijn, naar mij doorgestuurd door een huisarts in de buurt van de praktijk, waar ik een tijdje terug bij op gesprek was geweest. Ik had het idee dat het gesprek niet denderend goed was gegaan, maar ik was heel blij met het telefoontje. Vandaag was de potentiële cliënt op gesprek en heb ik er een cliënt bij. Nieuwe hoop!

 

Maar ik werd gister ook gebeld door het bedrijf waar ik de praktijkruimte van huur met de mededeling dat het gebouw verkocht is en dat ik binnen twee weken verhuisd moet zijn. En de wanhoop was weer even terug. Nu wordt het dus alle spullen verhuizen en opslaan, op zoek gaan naar een nieuwe, geschikte en betaalbare ruimte en dan daarna weer verder werken aan het uitbreiden van de praktijk. Op hoop van zegen ga ik straks het internet afstruinen naar een ruimte die ik wellicht kan delen en die geschikt om op een fijne manier kunstzinnige therapie te kunnen geven.

Ondernemen III

3 Comments

Leave a Reply